راهنمای نویسندگان

 

استاد گرامی و پژوهشگر ارجمند؛ لطفا پیش از این قسمت،

در بخش اطلاعات نشریه، مطالب مندرج در «فرایند پذیرش مقالات» را ملاحظه فرمایید.

 

توجه:

1-به هیچ وجه نام و مشخصات نویسندگان در «فایل اصلی» درج نشود و تنها در فایل اختصاصی «مشخصات نویسندگان» که پس از فایل اصلی، بارگذاری می شود، بیاید. در صورتی که نام مؤلف در متن اصلی ذکر شود، مقاله از گردونه ارزیابی خارج می شود.


2- به هنگام ارسال مقاله، نیازی به ترجمه چکیده عربی و انگلیسی نیست. در صورت تأیید نهایی مقاله و به منظور یکسان سازی چکیده ها،حق الزحمه آن دریافت می شود.

 

دستورالعمل نگارش و ارسال مقالات برای دو فصلنامه کتاب قیّم 

  1. متن مقالات ارسالی به زبان فارسی باشد.
  2. مقالات ارسالی در نشریه‌ای دیگر به چاپ نرسیده یا برای چاپ فرستاده نشده باشد.
  3. مقالات فرستاده شده تحقیقی و مستند و بر اساس معیارهای پژوهشی باشند.
  4. حجم مقالات از 20 صفحه و تعداد کلمات مقاله از 8000 واژه فراتر نرود.
  5. مقالات با فاصله یک سانتیمتر میان سطور و با تورفتگی نیم ‌سانتیمتر در سطر اول پاراگراف و به صورت خوانا، با برنامه 2007 word تایپ شود.
  6. متن مقاله (فارسی، عربی، انگلیسی) با فونت IRlotus  و اندازه فونت‌ها  13 باشد.  متون عربی به صورت (Bold) نوشته شود.
  7. آیات و روایات از برنامه جامع تفاسیر نور آورده شود . متن عربی آیات در بین پرانتز مخصوص آیات ﴿ ﴾ قرار گیرد و آدرس آیه بلافاصله پس از آیه در داخل پرانتز به صورت (نام سوره: شماره سوره/ شماره آیه)، درج شود، سپس ترجمه آیه داخل گیومه قرار گیرد. مثال: ﴿ادْعُ إِلی‏ سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ (النحل: 16/ 125): «با حکمت و دانش، و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به نیکوترین شیوه به بحث و گفت وگو بپرداز». اگر از ترجمه خاصی از قرآن یا منابع روایی نظیر نهج البلاغه در مقاله استفاده می‌شود، حتماً مشخصات مترجم و کتابشناسی ترجمه در بخش منابع بیاید.
  8. مقاله باید مشتمل بر بخش‌های زیر باشد: چکیده به فارسی و عربی و انگلیسی، کلیدواژه‌ها، مقدمه، بدنه اصلی، نتیجه، فهرست منابع.
  9. درج معادل لاتین اسامی و اصطلاحات مهجور، مقابل عبارت و در پرانتز ضروری است.
  10. ارجاعات در داخل متن با ذکر نام خانوادگی نویسنده، سال نشر، شماره جلد و صفحه، در داخل پرانتز قید گردد.
  11. در این فصلنامه، مقالاتی انتشار می‌یابند که در یکی از عرصه‌های علوم قرآن، علوم حدیث و یا مباحث میان‌رشته‌ای قرآن و حدیث با سایر علوم نگاشته شده باشند.
  12. فصلنامه حق رد یا قبول و ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می‌دارد و از بازگرداندن مقالات دریافتی معذور است.
  13. به هیچ وجه نام و مشخصات نویسندگان در «فایل اصلی» درج نشود و تنها در فایل اختصاصی «مشخصات نویسندگان» که پس از فایل اصلی، بارگذاری می شود، بیاید. در صورتی که نام مؤلف در متن اصلی ذکر شود، مقاله از گردونه ارزیابی خارج می شود.
  14. به هنگام ارسال مقاله، نیازی به ترجمه چکیده عربی و انگلیسی نیست. در صورت تأیید نهایی مقاله و به منظور یکسان سازی چکیده ها،حق الزحمه آن دریافت می شود.
  15. مقالات رسیده توسط سردبیر بررسی و پس از داوری و تأیید هیأت تحریریه برای چاپ آماده می‌گردد.
  16. دفتر مجله بر پایه نظر داوران و ویراستاران، حق رد یا قبول و نیز ویراستاری مقالات از ابعاد مختلف را برای خود محفوظ می‌دارد.
  17. مقالات چاپ شده صرفاً بیانگر دیدگاه نویسندگان آن‌هاست. دفتر مجله بر پایه نظر داوران به پذیرش مقاله می‌پردازد و مسئولیّت صحّت علمی مطالب مندرج در هر مقاله به عهده نویسنده یا نویسندگان آن است
  18. مقالات دریافت شده مسترد نخواهد شد.

 شیوه‌نامه

پژوهشگران و نویسندگان محترم مناسب است به منظور سهولت ارزیابی، آماده سازی و چاپ مقالات، نکات ذیل را رعایت کنند:

در تدوین مقالات لازم است این ترتیب رعایت شود:

در فایل مربوط به مشخصات نویسندگان: 

  1. ذکر مشخصات  نویسنده به همراه نشانی کامل، شماره تلفن تماس و درجه علمی وی ضروری است.
  2. در صورتی که نویسنده دارای مدرک پایین‌تر از استادیاری باشد، انضمام اسم یکی از اساتید با حداقل مرتبه استادیاری ضروری است.

در فایل اصلی مقاله:

ا. عنوان مقاله: ناظر به موضوع تحقیق، به صورت کوتاه و رسا درج گردد؛

ب. چکیده: قریب 100-150 کلمه به زبان فارسی عربی و انگلیسی به گونه‌ای که نماینگر شرح مختصر و جامعی از محتویات نوشتار شامل بیان مسئله، هدف، ماهیت پژوهش و نکته‌های مهم نتیجه بحث باشد؛

ج. کلیدواژه‌ها: حداکثر تا 6 واژه از میان کلماتی که نقش نمایه و فهرست را ایفا می‌کنند و کار جستجوی الکترونیکی را آسان می‌سازند؛

د. مقدمه: در آن به هدف پژوهشگر از پژوهش و انتشار آن و نیز به زمینه‌های قبلی پژوهش و ارتباط آن‌ها با موضوع نوشتار به صورت واضح اشاره شود؛

ه. بدنه اصلی مقاله

1. بدنه مقاله که متن اصلی است، پاراگراف‌بندی شده باشد، به گونه‌ای که هر پاراگراف حاوی یک موضوع مشخص باشد.

2. هر دسته از موضوعات مرتبط در ذیل یک عنوان خاص قرار گیرند.

3. هر دسته از عناوین، ذیل عنوان کلی‌تر قرار گیرند به نوعی که مجموعه مقاله از یک شاکله منسجم برخوردار بوده و تقدیم و تأخیر مطلب در آن رعایت شده باشد.

4. در مواردی که مطلبی عیناً از منبعی نقل می‌شود، ابتدا و انتهای مطلب، گیومه(« ») قرار داده شود. نقل به مضمون نیازی به درج گیومه ندارد.

ز. نتیجه: حدود 100-200 کلمه، حاوی جمع بندی و خلاصه‌گیری از مهم‌ترین مسائلی که نویسنده آن‌ها را در مقاله‌اش به طور مستند شرح و بسط داده است.

ح. فهرست منابع: کتب و مقالاتی که نویسنده در مقاله‌اش به آن‌ها استناد نموده و یا از آن‌ها نقل مطلب کرده است.

ط. ارجاع دهی به منابع در مجله کتاب قیم، به روش APA  است:

نحوه ارجاع درون‌متنی به روش APA:

  • برای استناددهی درون متنی به یک کتاب یا مقاله به ترتیب در پرانتز نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، شماره جلد به همراه حرف اختصاری ج (در صورت وجود)، شماره صفحات به همراه حرف اختصاری ص ذکر می‌شود. مانند: (طباطبایی، 1417، ج5، ص528) یا (مرادی، 1389، ص78)
  • اگر به بیش از یک منبع در متن ارجاع داده شود، هر منبع با نقطه ویرگول از هم جدا می‌شوند. مانند: (مرادی، 1389، ص39؛ عابدی و دیگران، 1365، ص49).
  • اگر به چند اثر از یک نویسنده ارجاع داده می شود، بعد از ذکر نویسنده و سال انتشار، دیگر سالها با نقطه ویرگول از هم متمایز می شوند: مانند: (باکلند، ، 1367، ص20؛ 1378، ص30؛ ، 1988، ص40).
  • اگر به یک منبع چند بار استناد داده می­شود، لازم است هر بار نام نویسنده و سال انتشار ذکر گردد و از عبارت «همان» استفاده نشود.
  • اگر تعداد مؤلفان بیش از سه نفر باشند، تنها نام خانوادگی نویسنده اول ذکر شده و از عبارت "و دیگران" استفاده می­شود مانند: (مرادی و دیگران، 1389، ص75).
  • برای کتابهایی که به فارسی ترجمه شده­اند، نام مترجم به عنوان استناد درون متنی ذکر نمی­شود و فقط نام خانوادگی نویسنده اصلی همراه با تاریخ انتشار اثر خواهد آمد مانند: (ویکری، 1379، ص79).

روش تنظیم منابع به روش APA:

فهرست منابع در پایان مقاله و در صفحه‌ای جداگانه بر اساس حروف الفبا (نام خانوادگی مؤلف) و با فونت B lotus تنظیم گردد.  قابل توجه آنکه تمام موارد درخواستی با ترتیب مذکور در ذیل آورده شود:

*  کتاب:

نام خانوادگی، نام نویسنده (تاریخ انتشار). عنوان کتاب (با حروف ایتالیک). نام مترجم یا مصحح، محل انتشار: نام ناشر، شماره جلد.

مثال:

- زمانی، سیدقاسم (1393). حقوق سازمان‌های بین‌المللی. تهران: مؤسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش.

-Crawford, James (2012). Brownlie's Principles of Public International Law. London: Oxford University Press.

 

* مقاله  چاپ شده در نشریه:

نام خانوادگی، نام نویسنده (تاریخ انتشار). عنوان کامل مقاله. نام مجله (با حروف ایتالیک)، دوره پیاپی(شماره مجله)، صفحات ابتدایی و انتهایی مقاله.

مثال:

- سادات اخوی، علی و عباس خداشناس (1394). شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و وضعیت حقوق بشر در عربستان. فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران، 45(4)، 713-691.

Donnelly, Jack (1980). Natural Law and Right in Aquinas’ Political Thought, The Western Political Quarterly, 33(4), 520-530.

 

* مقاله چاپ شده در کتاب / مجموعه مقالات:

نام خانوادگی نویسنده مقاله، نام نویسنده مقاله (تاریخ انتشار). عنوان مقاله. نام و نام خانوادگی ویراستار/ ویراستاران علمی کتاب، عنوان کتاب (به صورت ایتالیک)، محل انتشار: نام ناشر، شماره صفحات ابتدا و انتهای مقاله.

مثال:

- ممتاز، جمشید (1391). یونسکو و تدوین و توسعه حقوق بین الملل در حمایت از اموال فرهنگی. در: مجموعه مقالات همایش حمایت از اموال فرهنگی و تاریخی در حقوق بین الملل، (صص95-101). تهران: مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های حقوقی شهر دانش.

Scovazzi, T. (2006). The protection of underwater cultural heritage: article 303 and UNESCO Convention. In The law of the sea-Progress and Prospects. Oxford university press.

* مقاله همایش/ کنفرانس:

نام خانوادگی، نام نویسنده (سال). عنوان مقاله. نام همایش، ج (شماره جلد)، چ (شماره چاپ)، محل برگزاری.

مثال:

- آیین، علیرضا و شیروانی، خدیجه (1396). عدالت اخلاق محور در حقوق اسلامی. همایش بین المللی عدالت و اخلاق در مکتب اهل بیت (ع) با تأکید بر سیره و آموزه های امام رضا (ع)، مشهد.

* طرح پژوهشی:

نام خانوادگی، نام مؤلف (سال). عنوان طرح(با حروف ایتالیک). مشخصات طرح (درون دانشگاهی، سازمانی یا...). نام دانشگاه یا سازمان.

* پایان نامه و رساله:

نام خانوادگی، نام مؤلف (سال دفاع). عنوان پایان‌نامه (با حروف ایتالیک). پایان‌نامه ارشد/ رساله دکترا. نام گروه. دانشکده. دانشگاه.

مثال: ذوقدار مقدم، رضا (1381). نقش نماهای گفتمان و کارکرد آنها در زبان فارسی معاصر. رساله دکترا. گروه ادبیات فارسی. دانشکده ادبیات و علوم انسانی. دانشگاه اصفهان.

* منابع الکترونیکی:

مؤلف (اگر مؤلف ندارد، منبع با عنوان مطلب شروع شود)، «عنوان مطلب»، تاریخ انتشار (یا بی‌تا)، به آدرس: <http://example.com/34520>  آخرین بازدید 17 خرداد1400.

توجه: مقاله  علمی نباید به  وب سایت­هایی مانند ویکی پدیا و مانند آن ارجاع دهد . علاوه بر این، ارجاع به وبلاگ­ها و سایت­های بدون هویت، ارزش علمی مقاله را مخدوش می­کند.