1
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث، دانشگاه فردوسی مشهد
2
دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه فردوسی مشهد
3
استادیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه فردوسی مشهد/
چکیده
به رغم نظر مشهور مبنی بر مکّی بودن سورة مبارکة اعلی و یکپارچگی مضمونی آن، گروهی با استناد به روایات، قائل به تفکیک نزولی این سوره هستند و معتقدند بخشی از آن پیش از هجرت و بخشی پس از هجرت نازل شده است و گروهی نیز با فرض مکّی بودن همة سوره، به تأخیر تشریع حکم آیاتی از آن، در مدینه باور دارند. در این پژوهش برآنیم تا با بررسی اقوال صاحبنظران و رهگیری روایات مورد استناد در منابع شیعه و اهل سنّت و مطالعة سندی و فقه الحدیثی آن ها، مکّی یا مدنی بودن تمام یا بخشی از سورة اعلی و نیز امکان تأخیر در تشریع حکم آیاتی از آن را روشن کنیم و مستنداتی بر نظر مختار ـ یعنی مکّی بودن تمام سورة اعلی ـ ارائه نماییم.
زارع, زکیّه, جلالی, مهدی, & رستمی, محمّدحسن. (1393). تأمّلی در نظریة تفکیک نزولی و تأخیر تشریعی سورة أعلی از رهگذر بررسی اخبار و آراء. دو فصلنامه کتاب قیم, 4(10), 37-60.
MLA
زکیّه زارع; مهدی جلالی; محمّدحسن رستمی. "تأمّلی در نظریة تفکیک نزولی و تأخیر تشریعی سورة أعلی از رهگذر بررسی اخبار و آراء". دو فصلنامه کتاب قیم, 4, 10, 1393, 37-60.
HARVARD
زارع, زکیّه, جلالی, مهدی, رستمی, محمّدحسن. (1393). 'تأمّلی در نظریة تفکیک نزولی و تأخیر تشریعی سورة أعلی از رهگذر بررسی اخبار و آراء', دو فصلنامه کتاب قیم, 4(10), pp. 37-60.
VANCOUVER
زارع, زکیّه, جلالی, مهدی, رستمی, محمّدحسن. تأمّلی در نظریة تفکیک نزولی و تأخیر تشریعی سورة أعلی از رهگذر بررسی اخبار و آراء. دو فصلنامه کتاب قیم, 1393; 4(10): 37-60.