TY - JOUR ID - 2991 TI - خاستگاه تاریخی و جغرافیایی جعل و نشر احادیث خوردن گوشت حرام توسط پیامبر (ص) JO - دو فصلنامه کتاب قیم JA - KQ LA - fa SN - 2251-6026 AU - شیری محمدآبادی, مرجان AU - نیل ساز, نصرت AU - قاضی زاده, کاظم AU - غروی نائینی, نهله AD - دانشجوی علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. AD - دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. AD - استادیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران AD - استاد گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 12 IS - 27 SP - 259 EP - 260 KW - روایات خوردن گوشت حرام توسط پیامبر KW - خاستگاه تاریخی و جغرافیایی KW - تاریخ‌گذاری KW - کهن‌ترین منبع KW - راوی مشترک KW - تحلیل اسناد-متن DO - 10.30512/kq.2021.16322.3039 N2 - روایات جعلیِ حاکی از خوردن گوشت حرام توسط پیامبر (ص) با سه تحریر مختلف و طرق متعددی در منابع روایی اهل‌سنت نقل شده است. در این پژوهش با استفاده از شیوه‌های مختلف تاریخ‌گذاری احادیث، خاستگاه تاریخی و جغرافیایی و علل پیدایش و نشر این روایات نشان داده می-شود. گردآوری اطلاعات به‌صورت کتابخانه‌ای و بررسی داده‌ها به‌شکل توصیفی‌ـ‌تحلیلی است. این روایات به‌احتمال زیاد در ابتدا توسط سعید بن-زید با هدف ترفیع جایگاه اجتماعی خود قبل از سال 51 جعل و در مدینه نقل شده ، سپس عبدالله بن‌‌عمر با اخذ روایت سعید و اصلاح و تغییر آن، تحریر خود را قبل از سال 74 نشر داده است. دربارۀ جاعل تحریر سوم، تحریر منقول از زید بن‌حارثۀ، تنها می‌توان ادعا کرد که خود زید جاعل و راوی آن نبوده و جاعل آن با آگاهی از دو تحریر دیگر و پیوند آنها با خبری تاریخی، تحریری مفصل و مبسوط ارائه و نشر داده است. UR - https://kq.meybod.ac.ir/article_2991.html L1 - https://kq.meybod.ac.ir/article_2991_5e9b66bcd31d95052ee4b7215629b224.pdf ER -