%0 Journal Article %T خاستگاه تاریخی و جغرافیایی جعل و نشر احادیث خوردن گوشت حرام توسط پیامبر (ص) %J دو فصلنامه کتاب قیم %I دانشگاه میبد %Z 2251-6026 %A شیری محمدآبادی, مرجان %A نیل ساز, نصرت %A قاضی زاده, کاظم %A غروی نائینی, نهله %D 2022 %\ 09/23/2022 %V 12 %N 27 %P 259-260 %! خاستگاه تاریخی و جغرافیایی جعل و نشر احادیث خوردن گوشت حرام توسط پیامبر (ص) %K روایات خوردن گوشت حرام توسط پیامبر %K خاستگاه تاریخی و جغرافیایی %K تاریخ‌گذاری %K کهن‌ترین منبع %K راوی مشترک %K تحلیل اسناد-متن %R 10.30512/kq.2021.16322.3039 %X روایات جعلیِ حاکی از خوردن گوشت حرام توسط پیامبر (ص) با سه تحریر مختلف و طرق متعددی در منابع روایی اهل‌سنت نقل شده است. در این پژوهش با استفاده از شیوه‌های مختلف تاریخ‌گذاری احادیث، خاستگاه تاریخی و جغرافیایی و علل پیدایش و نشر این روایات نشان داده می-شود. گردآوری اطلاعات به‌صورت کتابخانه‌ای و بررسی داده‌ها به‌شکل توصیفی‌ـ‌تحلیلی است. این روایات به‌احتمال زیاد در ابتدا توسط سعید بن-زید با هدف ترفیع جایگاه اجتماعی خود قبل از سال 51 جعل و در مدینه نقل شده ، سپس عبدالله بن‌‌عمر با اخذ روایت سعید و اصلاح و تغییر آن، تحریر خود را قبل از سال 74 نشر داده است. دربارۀ جاعل تحریر سوم، تحریر منقول از زید بن‌حارثۀ، تنها می‌توان ادعا کرد که خود زید جاعل و راوی آن نبوده و جاعل آن با آگاهی از دو تحریر دیگر و پیوند آنها با خبری تاریخی، تحریری مفصل و مبسوط ارائه و نشر داده است. %U https://kq.meybod.ac.ir/article_2991_5e9b66bcd31d95052ee4b7215629b224.pdf